Для розмінування сільськогосподарських площ в Україні знадобиться щонайменше $436 млн

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Повномасштабні військові дії росії вже завдали збитків для сільськогосподарської галузі України на суму $4,3 млрд, половина цієї суми припадає на сільськогосподарські площі, які постраждали від обстрілів та мінування.

Такі дані наводяться у новому звіті Київської школи економіки. Ще чверть від загального обсягу збитків припадає на збитки, завдані сільськогосподарській техніці.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту КШЕ також відомо, що для розмінування сільськогосподарських площ знадобиться не менше $436 млн. Автори звіту підкреслюють високу небезпеку роботи на полях через обстріли, снаряди, що не розірвалися або міни. «Вони становлять смертельну загрозу для українських фермерів під час польових робіт», йдеться у звіті.

Крім цього, через війну загинуло 5,7 млн ​​голів птиці, а з тимчасово окупованих районів України було вкрадено та відправлено до росії зерна на суму $613 млн.

Нагадаємо, згідно з базовим сценарієм, складеним аналітиками міжнародного рейтингового агентства Moody’s, вплив військової агресії росії на території України призведе до скорочення у 2022 році сукупного ВВП країн-учасниць G20 до 3,6%.

Коментарі