Довгоочікувану угоду між Covéa та Exor щодо перестраховика PartnerRe завершено

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Угода між французькою компанією взаємного страхування Covéa та Exor щодо купівлі перестраховика PartnerRe за 7,9 млрд євро завершена.

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з прес-релізу Covea, в якому зазначається, що придбання PartnerRe є частиною довгострокової стратегії Covéa, яка передбачає зміни у світовій страховій індустрії.
Про угоду було оголошено ще в лютому 2020 року, потім була низка переговорів і укладених меморандумів про наміри. Предметом суперечок стала вартість бізнесу PartnerRe, яка, на думку покупця, має бути нижчою за $9 млрд, оголошених раніше.

У травні 2020 року з початком пандемії Exor відхилила запит Covea на знижку через «значну невизначеність, яка загрожує перспективам світової економіки».

У жовтні 2021 року Exor заявив: «Грошова винагорода у розмірі $9 млрд, яку Covea сплатить після завершення угоди, заснована на консолідованій вартості акціонерного капіталу у розмірі 7 млрд доларів. Привілейовані акції, випущені PartnerRe і котируються на NYSE, не будуть включені в придбання, що пропонується».

Коментарі