Екологічні активісти закликають страховиків виконувати зобов’язання щодо декарбонізації

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страховики відмовляються від викопного палива, незважаючи на їхні заяви про вихід із міжнародного Альянсу страховиків Net-Zero. Так прокоментували у неурядовій екологічній організації Insure Our Future новини про припинення членства в Альянсі Net-Zero низки найбільших страхових та перестрахувальних компаній.

За словами представників Insure Our Future, компанії, що залишили Альянс Net-Zero, повинні будуть виконати свої заявлені цілі з декарбонізації своїх бізнес-портфелів. Для контролю за виконанням цих цілей Insure Our Future «наполягатиме на створенні робочої групи з нульового сальдо в Міжнародній асоціації органів страхового нагляду».

Екологічні активісти мають намір також чинити тиск на страхові та перестрахувальні компанії через механізми державного регулювання.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про те, що на адресу Альянсу страховиків Net-Zero надійшло письмове звернення від колективу генеральних прокурорів-республіканців (RAGA), в якому висловлюється «занепокоєння щодо законності їхніх зобов’язань співпрацювати з іншими страховиками та власниками активів, щоб сприяти активному клімату». Це звернення багато хто з представників страхової індустрії розглядають як політичний тиск.

Нагадаємо, автори листа посилаються на неприпустимість «домовленостей між діловими конкурентами», а також на незаконність «колективних договорів щодо фіксування цін, обмеження виробництва чи продажу».

Коментарі