Фахівці Munich Re готуються до кібернетичної війни через виключення військових ризиків зі своїх полісів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Поряд із зрослими військовими ризиками в секторі майнового та страхування відповідальності, повномасштабне вторгнення російської армії на територію України ставить страхову та перестрахувальну індустрію перед необхідністю розширення переліку винятків застрахованих ризиків.

Так, інтернет-ресурс УкрСтрахування раніше вже повідомляв, що для захисту від надмірних страхових претензій глобальна страхова група AIG готує план, що обмежує андеррайтинг ризиків для компаній з України та росії.

Згідно з пропозицією німецької страхової та перестрахувальної компанії Munich Re, в поліси кібернетичного страхування будуть внесені додаткові поправки, що обмежують ризики, що покриваються, пов’язані з військовою агресією росії в Україні.

Більшість страхових полісів передбачають ризики переривання бізнесу через кібернетичні атаки, порушення діяльності мереж та інші кібернетичні інциденти, але повністю виключають військові ризики. Згідно з Munich Re, у таких полісах існують «сірі зони у формулюваннях, які залишають страховиків відкритими для претензій у результаті кібервійни». Юрген Рейнхарт, головний андеррайтер з кібербезпеки в Munich Re, прокоментував: «Вторгнення в Україну не було класичною кібервійною. Не чекатимемо… а діятимемо зараз».

Коментарі