Fitch Ratings назвало операційною помилкою причетність японської TMNF до скандалу з Bigmotor

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинг фінансової стійкості (IFS) японської страхової компанії Tokio Marine&Nichido Fire (TMNF) на рівні “AA-” з прогнозом “стабільний”. TMNF – основна компанія страхового холдингу Tokio Marine Holdings.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з рейтингового звіту Fitch Ratings відомо, що при оцінці враховувався сприятливий профіль компанії, сильні фінансові показники та достатність капіталу.

Згідно з Fitch, страхова компанія досі справлялася з негативними наслідками стихійних лих у Японії, спираючись на свій диверсифікований бізнес та інвестиційний портфель.

Автори звіту не залишили поза увагою причетність TMNF до можливої картельної змови щодо страхових претензій та шахрайських дій компанії Bigmotor.

«Агентство фінансових послуг Японії наказало чотирьом найбільшим страховикам країни, включаючи TMNF, повідомити про передбачуване формування картелю з метою підвищення премій зі страхування майна для корпоративних клієнтів. Ми вважаємо, що це в основному пов’язано з операційною помилкою, а не зі зловмисним картелем, спрямованим на несправедливе підвищення страхових премій, але продовжуємо стежити за урядовим розслідуванням, що триває», – йдеться у звіті.

Коментарі