Головною причиною аварії контейнеровозу Ever Given у Суецькому каналі стало нерозуміння суті команд

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Остаточною версією причини посадки на мілину контейнеровозу Ever Given в акваторії Суецького каналу в березні 2021 року стала «неефективна комунікація».

У звіті про причини аварії говориться, що між місцевими лоцманами та екіпажем контейнеровозу виникло нерозуміння суті переданих інструкцій. «Спілкування арабською мовою на містку між лоцманами ускладнило розуміння капітаном та командою контейнеровозу ситуації під час руху через Суецький канал», — йдеться у звіті.

Розслідування також встановило, що подальші команди капітана судна Ever Given були «неефективними».

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що у березні 2021 року найбільший контейнеровоз Ever Given сіль на мілину в Суецькому каналі, заблокувавши рух інших морських суден. Понад 100 днів знадобилося для того, щоб контейнеровоз Ever Given після аварії з посадкою на мілину, складної рятувальної операції та тривалих суперечок про врегулювання претензій зміг залишити акваторію Суецького каналу.

Порушення в кермовому управлінні та перевищення швидкості руху стали ймовірною причиною посадки на мілину контейнеровозу Ever Given у Суецькому каналі у березні цього року. Таку версію озвучило Управління Суецького каналу (SCA) на тлі суперечок щодо компенсаційних виплат.

За інформацією SCA, швидкість руху судна становила 25 км/годину при 8-9 км/годину, рекомендованих для проходження складних ділянок, подібних до акваторії Суецького каналу.

Коментарі