Greenpeace Nordic різко критикує діяльність глобальних страховиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Низка найбільших страхових груп потрапила під критику екологічної організації Greenpeace Nordic за участь у нових проектах, пов’язаних з нафтою та газом.

За даними Greenpeace Nordic, «AIG, Allianz, AXA, Lloyds of London, SCOR і Zurich, продовжують страхувати нові нафтові та газові проекти всупереч науці про клімат». У звіті наголошується на важливій ролі страховиків у нових проектах: «Без укладених страхових контрактів нове буріння на викопному паливі не може початися».

Норвезькі екологічні активісти звинувачують Лондонський Lloyd’s та інші великі страхові групи в тому, що їхня практична діяльність відрізняється від задекларованих кліматичних цілей.

«Ці страховики є учасниками кліматичних злочинів. Вони тримають нас за дурнів своїм повторенням, немов папуги, стратегій ESG, які претендують на те, щоб рухатися до нульових цілей, хоча насправді вони роблять протилежне», – прокоментував Андреас Райндой, учасник Greenpeace Nordic.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про вихід зі складу Альянсу страховиків Net-Zero швейцарської страхової групи Swiss Re, яка стала четвертим учасником, який залишив Альянс.

Коментарі