Інфляція збільшує вартісний обсяг застрахованих збитків: Aon

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Збитки страхової галузі за підсумками першого півріччя будуть вищими за початкові прогнози та середньорічні показники. Про це йдеться у новому звіті міжнародного страхового брокера Aon.
Згідно з Aon, лише за ризиком природних катастроф застраховані збитки перевищили середньорічний показник на 18%, при цьому сукупні економічні втрати за звітний період скоротилися на 24% порівняно з середньорічними показниками за 20-річний період.

Автори звіту одним із найбільших факторів зростання застрахованих збитків називають зростання інфляції, яка негативно впливає на вартість претензій, відшкодування та врегулювання страхових випадків.

Крім цього, на вартість застрахованих збитків впливають переривання ланцюжків постачання у зв’язку з пандемією Covid-19, а потім у зв’язку з військовою агресією росії проти України. В Aon вважають, що вартісний обсяг застрахованої шкоди лише збільшуватиметься.

Раніше інтернет-ресурс УкрСтрахування повідомляв, що страховики сектора non-life зіткнуться зі зростанням витрат на страхові виплати. Особливо це стосується автострахування, відповідальності, майнового та від нещасного випадку.

Коментарі