Інтенсивність сезону ураганів очікується на рівні «близького до норми»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Аналітики міжнародного рейтингового агентства Moody’s оцінюють ризики через урагани цього року на рівні «близькому до норми». Про це йдеться у звіті, підготовленому службою управління ризиками Moody’s (RMS).

Незважаючи на оптимістичний прогноз, існує висока ймовірність того, що ефект від однієї сильної події може перетворити нинішній сезон ураганів на незабутній і дорогий сезон. Як приклад наводиться сезон минулого року, в якому ураган Ян став найбільш збитковим для США за всю історію спостережень.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що активність майбутнього сезону атлантичних ураганів очікується на 25-30% нижче 30-річної норми і на 20% нижче за 70-річний період.

Згідно з більш раннім прогнозом Moody’s, сезон ураганів 2023 характеризується підвищеною невизначеністю, оскільки провідні спеціалізовані організації дають суперечливі прогнози.

Нагадаємо, на думку аналітиків Bloomberg, глобальні страховики «погано підготовлені до збільшення частоти та інтенсивності збитків, спричинених повенями та зміною клімату/…/ і при цьому ціноутворення та схильність до ризику, мабуть, погано узгоджені».

Коментарі