Інвестиційні доходи страховиків США підтримують прибутковість сегмента P&C

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародне рейтингове агентство AM Best у своєму спеціальному звіті прокоментувало причини рекордного інвестиційного доходу страховиків non-life США за 2023 рік.

Згідно з AM Best, чистий інвестиційний дохід у сегменті страхування майна та страхування від нещасних випадків у США досяг рекордного рівня $73,9 млрд, збільшившись на 20%. Цьому приросту сприяли вищі відсоткові ставки.

«Підвищений інвестиційний дохід допоміг трохи компенсувати несприятливі показники в таких сферах бізнесу, як автострахування. Оскільки погодні явища та катастрофи збільшуються, що призводить до збільшення збитків страховиків P&C, інвестиційний дохід стає дедалі важливішим для компенсації низьких результатів андеррайтингу», – йдеться у звіті AM Best.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт Swiss Re Institute повідомляв, що протягом п’яти років операційний прибуток страховиків на восьми найбільших ринках страхування життя зросте більш ніж на 60%. Автори звіту зазначають, що головним драйвером зростання прибутковості стане збільшення за п’ять років інвестиційного доходу страховиків життя на 40%.

Коментарі