Іпотечний кредит на будинок у зоні підтоплення став неможливим через відсутність страховки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Через неможливість застрахувати будинки, схильні до ризику затоплення, британський кооперативний банк Nationwide Building Society відмовляє клієнтам в оформленні іпотечного кредиту.

Представник банку в інтерв’ю агентству Bloomberg повідомив, що Nationwide використовує картографічну технологію при визначенні ризику повені та загрози для нерухомості, що купується.

За словами Роба Стівенса, керівника майнових ризиків у Nationwide, “управління ризиками повеней, ймовірно, продовжить розвиватися і вдосконалюватися” і пул нерухомості Nationwide, що підходить для іпотеки, не скоротиться різко.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт британської страхової компанії Aviva повідомляв, що за останнє десятиліття у Великій Британії побудовано майже 110 тисяч будинків у районах, які зазнають повеней. Йдеться про «третю національну зону затоплення, яка є найвищим ризиком повеней».

Ситуація посилюється винятком із програми перестрахування Flood Re будинків, збудованих не раніше 2009 року.

Нагадаємо, за минулий рік британські компанії з сектора майнового страхування виплатили домовласникам 4,9 млрд фунтів стерлінгів як страхове відшкодування за ризиком повені та крадіжки.

Коментарі