Страховики Великої Британії відзначають стрімке зростання претензій за збитки, пов’язані з несприятливою погодою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За минулий рік британські компанії з сектора майнового страхування виплатили домовласникам 4,9 млрд фунтів стерлінгів як страхове відшкодування за ризиком повені та крадіжки.

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту Асоціації британських страховиків (ABI).

«Минулого року страховики нерухомості виплачували еквівалент 13 млн фунтів стерлінгів щодня, щоб допомогти домовласникам та підприємствам впоратися з несподіваними та небажаними подіями, такими як повені та крадіжки», – йдеться у звіті.

Середня сума претензії зросла на 11% до 6,2 тисячі фунтів стерлінгів, але кількість заявок порівняно з 2022 роком залишилася майже незмінною.

Примітно, що більш ніж на третину (36%) збільшилась кількість претензій за збитки, пов’язані з несприятливою погодою. Йдеться про урагани, штормову погоду та подальші повені. Також зросла кількість претензій через прорив труб за умов морозної зимової погоди.

Раніше повідомлялося, що в 2023 році британські автостраховики виплатили 9,9 млрд фунтів стерлінгів за претензіями, пов’язаними з викраденням, ремонтом, заміною транспортних засобів та шкодою здоров’ю.

Коментарі