Канада готується до сезону лісових пожеж, який буде інтенсивнішим

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У Канаді очікують більш інтенсивного сезону лісових пожеж, оскільки тепла та посушлива погода створюють передумови для песимістичних прогнозів уряду.

Як стало відомо інтернет ресурсу УкрСтрахування з повідомлення Associated Press, міністр з надзвичайних ситуацій Канади виступив із попередженням про те, що сезон лісових пожеж у країні може виявитися вибухонебезпечнішим, ніж минулого року.

«Ми можемо очікувати, що сезон лісових пожеж розпочнеться раніше, закінчиться пізніше і потенційно буде вибухонебезпечнішим», — заявив на прес-конференції міністр готовності до надзвичайних ситуацій Харджит Саджан.

Нагадаємо, станом на 21 серпня 2023 року у провінції Британська Колумбія було зареєстровано понад 300 лісових пожеж. Через 7 місяців там же продовжують тліти “зомбі-пожежі”. Станом на середину березня, у канадській провінції Британська Колумбія все ще горіло 90 таких минулорічних пожеж, у провінції Альберта з початку року виявлено 64 вогнища. Ці показники більш ніж удесятеро перевищують середньорічні.

Коментарі