У Канаді під снігом тліють осередки минулорічних пожеж, погрожуючи новими спалахами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Ще не настав новий сезон лісових пожеж, але в Канаді ще з минулого року продовжують тліти «зомбі-пожежі». Приховані сніговим покривом ці осередки повільного тління поступово прориваються назовні, загрожуючи новими лісовими пожежами.

Так, станом на середину березня, в канадській провінції Британська Колумбія все ще горіло 90 таких минулорічних пожеж, у провінції Альберта з початку року виявлено 64 вогнища. Ці показники більш ніж удесятеро перевищують середньорічні.

Про це інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення агентства Bloomberg. «Ми справді не виходимо із сезону лісових пожеж, як це було історично», – прокоментували у Страховому бюро Канади.

Нагадаємо, після найактивнішого сезону лісових пожеж у 2023 році в Канаді страхові аналітики висловили думку про неминуче зростання цін на страхування житлової нерухомості до 15%.

«Ці лісові пожежі можуть вплинути на вартість нерухомості, поведінку покупців та загальну динаміку ринку житла», – сказав в інтерв’ю канадському виданню Toronto Sun аналітик Уолтер Мелансон. На його думку, слід очікувати зміни страхового ландшафту в секторі майнового страхування, оскільки страховики намагатимуться компенсувати ризики, що зросли.

«Нещодавня хвиля лісових пожеж висунула на передній план екологічні проблеми і оголила складні проблеми, які поширюються на житло, ціни, участь уряду, витрати на страхування та інтереси інвесторів», – сказав аналітик.

Коментарі