Китай та Індія позитивно сприймають пропозицію G7 щодо цінових обмежень на російську нафту

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Основні покупці російської нафти отримали від G7 «стимули», щоб підтримати план обмеження максимальних цін на нафту та нафтопродукти. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, знайомі із ситуацією.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що країни G7 провели «позитивні та продуктивні обговорення з Китаєм та Індією плану щодо обмеження цін на російську нафту». Йдеться про заходи щодо обмеження максимального цінового порогу на російську нафту для того, щоб позбавити росію можливості отримувати надприбутки від продажу нафти та нафтопродуктів.

Згідно з планом, який раніше озвучила міністр фінансів США Джанет Йеллен, необхідно виключити з списку санкцій ЄС страхування перевезень російської нафти, щоб таким чином запустити механізм обмеження верхньої цінової межі російської нафти і нафтопродуктів. Тоді пропозиція була сприйнята європейськими чиновниками з неабиякою часткою скепсису, оскільки для виключення із санкційного пакету страхових операцій буде потрібно перегляд та консенсус усіх учасників Європейського союзу.

Коментарі