Китайська Ping An заявила про доцільність виділення азіатського бізнесу HSBC

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Китайський страховий гігант Ping An, акціонер HSBC, відновив свої ініціативи щодо виділення азіатського бізнесу банківської групи HSBC та виходу з неприбуткових ринків.

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення Financial Times, в якому йдеться, що Ping An публічно закликала HSBC відокремити свій азіатський бізнес і бути «набагато агресивнішим» у скороченні витрат за рахунок робочих місць.

У коментарі для FT голова Ping An Asset Management сказав: «Ми підтримаємо будь-які ініціативи, включаючи виділення, які сприяють підвищенню ефективності та вартості HSBC». За його словами, HSBC має знизити витрати, які «набагато вищі, ніж у конкурентів».

Раніше HSBC заявляв про відсутність планів щодо відділення свого азіатського бізнесу, як того вимагав провідний акціонер, китайський страховик Ping An.

Також повідомлялося, що Ping An, будучи найбільшим власником акцій міжнародного банку HSBC, не планує наполягати на своїй пропозиції про розподіл бізнесу HSBC з метою збільшення акціонерного прибутку.

Коментарі