Міжнародний банк HSBC заявив, що не відокремлюватиме свій азіатський бізнес

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародний банк HSBC Holdings за підсумками першого півріччя повідомив про прибуток до оподаткування у розмірі $9,2 млрд. проти $10,84 млрд., отриманих в аналогічному періоді минулого року. Цей результат перевищив середню аналітичну оцінку $8,15 млрд.

Одночасно з оголошенням результатів за півріччя HSBC заявив про відсутність планів відділення свого азіатського бізнесу, як того вимагав провідний акціонер, китайський страховик Ping An.

Відповідно до HSBC, поділ або виділення азіатського бізнесу загрожує величезними одноразовими витратами на виконання, підвищенням податків та поточними експлуатаційними витратами.

У HSBC також заявили про те, що раніше зупинена виплата дивідендів акціонерам буде проведена в повному обсязі. «Ми розуміємо та цінуємо важливість дивідендів для всіх наших акціонерів. Ми намагатимемося якнайшвидше відновити дивіденди до рівня, що існував до COVID-19», – йдеться у прес-релізі HSBC.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що китайський страховик Ping An та основний акціонер HSBC запропонував розділити міжнародний бізнес банку HSBC за регіональною ознакою для більш справедливого розподілу прибутку.

Коментарі