Китайський фінтех Ant Group може отримати штраф понад $1 млрд

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Народний банк Китаю готує штрафні санкції щодо китайського технологічного гіганта Ant Group на суму понад $1 млрд.

У разі пред’явлення владою штрафу компанії, яка є дочірньою для китайського гіганта Alibaba, раніше досягнуті угоди про реформування бізнесу Ant Group можуть бути скасовані.

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення агентства Reuters з посиланням на шість джерел, знайомих із ситуацією. За словами одного з джерел, “штраф, швидше за все, буде зосереджений на передбачуваних порушеннях Ant, пов’язаних з безладним розширенням капіталу”.

Нагадаємо, Ant Group має два підрозділи з мікрокредитування: Huabei, яке працює як віртуальна кредитна карта, і Jiebei, що надає короткострокові споживчі кредити. Центральний банк Китаю (Народний банк Китаю) наполягає на реалізації “всебічного плану реструктуризації” Ant Group, який передбачає “виключення неналежного зв’язку” між цими двома підрозділами.

Раніше повідомлялося, що у листопаді 2020 року Ant Group готувала провести рекордне IPO на $37 млрд на Шанхайській та Гонконзькій фондових біржах. Але після того, як Джек Ма звинуватив систему регулювання Китаю в стримуванні технологічного розвитку фінансової галузі, запланований лістинг був відкладений на невизначений час.

Коментарі