Китайський фінтех Ant Group на шляху до перетворення на фінансовий холдинг та запуску нового IPO

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Дочірня компанія китайського гіганта Alibaba – фінтех Ant Group – подала заявку на отримання ліцензії фінансового холдингу, виконавши цим вимогу державних регуляторів про поділ бізнесу.

Ant Group має два підрозділи з мікрокредитування: Huabei, яка працює як віртуальна кредитна карта, і Jiebei, що надає короткострокові споживчі кредити.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо, що центральний банк Китаю (Народний банк Китаю) наполягає на реалізації «всебічного плану реструктуризації» Ant Group, який передбачає «виключення неналежного зв’язку» між цими двома підрозділами.

Вимога центрального банку Китаю стала умовою, яка не дозволила Ant Group провести первинне публічне розміщення акцій (IPO) на суму $37 млрд.

Якщо Ant Group зможе успішно провести реструктуризацію та отримати ліцензію фінансового холдингу, це відкриє можливості для виходу на біржу.

Раніше повідомлялося, що Ant Group готує проспект емісії акцій на Шанхайській та Гонконзькій фондовій біржі, що свідчить про потепління відносин між китайською владою та керівництвом технологічного гіганта.

Коментарі