Китайський страховий гігант Ping An висловлює невдоволення небажанням HSBC провести реорганізацію

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Китайська страхова група Ping An не залишає спроб вплинути на керівництво фінансового холдингу HSBC здійснити реорганізацію бізнес-моделі, виділивши азіатський бізнес в окрему компанію.

Згідно із заявою Ping An, фінансовий холдинг HSBC «принципово не зміг вирішити ключові проблеми бізнес-моделі». На думку керівництва Ping An, HSBC має виділити свій азіатський бізнес у компанію, зареєстровану у Гонконгу.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Ping An, найбільший акціонер HSBC, публічно закликала HSBC виділити свій азіатський бізнес і бути «набагато агресивнішим» у скороченні витрат за рахунок робочих місць.

У коментарі для FT голова Ping An Asset Management сказав: «Ми підтримаємо будь-які ініціативи, включаючи виділення, які сприяють підвищенню ефективності та вартості HSBC». За його словами, HSBC має знизити витрати, які «набагато вищі, ніж у конкурентів».

Водночас Рада директорів фінансового холдингу HSBC рекомендує акціонерам не підтримувати пропозицію ініціативної групи акціонерів з Гонконгу про перегляд структури HSBC та виділення його азіатського бізнесу.

Рада директорів HSBC заявила, що такі пропозиції не відповідають інтересам компанії і «приведуть не лише до суттєвої втрати вартості для акціонерів, а й зниження дивідендів». Щорічні збори акціонерів заплановані на 5 травня у Бірмінгемі.

Коментарі