Кліматичні зобов’язання Sompo мають бути розширені на вугільні проекти

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Нове оновлення кліматичної політики оголосила страхова компанія з Японії Sompo, зобов’язавшись виключити з чинних та нових контрактів будь-яку згадку про проекти з розвідки нафтових родовищ в Арктиці та нафтоносних пісків.

Про це інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення екологічної неурядової організації Insure Our Future. Повідомляється, що страховик став першим у Японії, який узяв на себе подібні зобов’язання.

Але, відмовившись від страхової та інвестиційної підтримки нафтових родовищ та трубопроводів, виявились правові проломи, що дозволяють Sompo безперешкодно страхувати вугільні електростанції та інші підприємства вугільної галузі.

Чудово, що Sompo стала першою японською страховою компанією, яка взяла на себе зобов’язання закрити деякі екстремальні нафтогазові проекти. Проте Sompo нічого не взяла на себе щодо термінів поетапної відмови від продовження контрактів для існуючих вугільних проектів. Тепер Sompo має наслідувати своїх конкурентів. за межами Японії та поетапно виключити зі свого портфеля всі вугільні проекти», — прокоментувала Юкі Танабе, програмний директор японського центру сталого довкілля та суспільства (JACSES).

Коментарі