Компанія Aegon наростила прибуток і відмовилася від інвестицій в російські та білоруські компанії

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Продаж підрозділів страхової компанії Aegon в Угорщині, Польщі, Румунії та Туреччині справив позитивний ефект на показник чистого прибутку та достатності капіталу за підсумками першого кварталу 2022 року. Згідно з прес-релізом Aegon, чистий прибуток зріс на 7% до 412 млн. євро, операційний результат також зріс на 7% до 463 млн. євро.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту Aegon, представленого на Нью-Йоркській фондовій біржі, відомо про збільшення грошового капіталу до 1,8 млрд євро за коефіцієнта платоспроможності на рівні 210%.

Коментуючи результати за перший квартал, генеральний директор Aegon Лард Фрізе сказав: «Перші три місяці 2022 були безпрецедентними у багатьох відношеннях. Російське вторгнення в Україну справило руйнівний вплив на життя багатьох людей і посилило інфляційний тиск та волатильність на світових фінансових ринках».

За його словами, компанія зробила значні пожертвування у фонд Червоного хреста «для допомоги жертвам ворожого нападу на Україну та виключили майбутні інвестиції у російські та білоруські компанії».

Нагадаємо, у березні 2022 року після тривалого періоду блокування угоди між нідерландською Aegon та австрійською страховою групою Vienna Insurance Group (VIG) сторони оголосили про закриття транзакції.

Коментарі