Компанія Джека Ма Ant Group повертається до підготовки IPO

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Китайський фінтех Ant Group, що входить до складу Alibaba Group, готує проспект емісії акцій на Шанхайській та Гонконзькій фондовій біржі, що свідчить про потепління відносин між китайською владою та керівництвом технологічного гіганта. Про це повідомляє Reuters з посиланням на неназвані джерела, знайомі із ситуацією.

Незважаючи на те, що власник Ant Group Джек Ма спростував підготовку до майбутнього IPO, джерела пояснюють таку позицію бажанням зберегти первинне публічне розміщення акцій, що таємно готується, до офіційного оголошення.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що у листопаді 2020 року Ant Group готувала провести рекордне IPO на $37 млрд на Шанхайській та Гонконзькій фондових біржах. Але після того, як Джек Ма звинуватив систему регулювання Китаю в стримуванні технологічного розвитку фінансової галузі, запланований лістинг був відкладений на невизначений час.

За словами Ма, «регулююча система стримує інновації і має бути реформована, щоб стимулювати зростання». Виступ запустив низку репресивних рішень, прийнятих регуляторами щодо компаній технологічного сектору Китаю.

Коментарі