Координатори руху Insure Our Future підбили підсумки протестного тижня

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Тиждень дій у рамках кампанії Insure Our Future (Застрахуйте наше майбутнє) завершується. Організатори випустили підсумковий прес-реліз, у якому повідомляється, що тисячі людей взяли участь у більш ніж 100 акціях у 31 країні на 5 континентах, у тому числі понад 100 тисяч осіб взяли участь у онлайн-заходах.

Акції протесту проти дій страхових компаній з підтримки нафтогазових та вугільних проектів відбулися в Японії, Південній Кореї, Нігерії, Уганді, Індонезії, Великобританії, США, Філіппінах, Пакистані, Танзанії, Бангладеш, Єгипті, Франції, Німеччині, Швейцарії, Колумбії та Перу .

«Цей тиждень надіслав надзвичайно потужний сигнал страхової галузі про те, що вони мають негайно запровадити політику виключення щодо викопного палива зараз, бо пізніше буде вже надто пізно. вони розуміють, що страхова галузь є ключовим стратегічним важелем змін. Зараз настав час для страхових компаній зробити вибір на користь спільнот, а не прибутку від викопного палива», – прокоментувала Ізабель Л’Ерітьє, координатор Insure Our Future.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що страхова компанія Probitas1492 зробила заяву про відмову від страхування Східноафриканського трубопроводу EACOP та вугільної шахти у Західній Камбрії.

Нагадаємо, швейцарська страхова група Zurich Insurance надає страхове покриття для підприємств, пов’язаних із вугіллям, нафтою та газом, на $600 млн щорічно. Такі дані надав координатор групи неурядових кліматичних організацій Insure Our Future Пітер Босхард.

Страхова група AXA втратила лідерство у боротьбі за Net-Zero, опустившись з другого на дев’яте місце у рейтингу страховиків, які відмовилися від нафто- та газових проектів.

Коментарі