Криптоактиви, квантові обчислення та розморожування небезпечних патогенів – у переліку нових ризиків від Swiss Re

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Новий горизонт ризиків спробували окреслити автори нового аналітичного звіту SONAR Swiss Re, підкресливши, що викладену інформацію слід сприймати не як прогноз, а підвищення поінформованості про широкий спектр нових ризиків, що виникають.

Наприклад, танення льодів та вічної мерзлоти супроводжується ризиком вивільнення небезпечних патогенів, які були заморожені багато десятиліть раніше.

Зі звіту інтернет ресурсу УкрСтрахування також відомо, що криптоактиви та квантові обчислення створюють нові ризики у глобальній фінансовій системі, а боротьба зі зміною клімату може пригальмувати продуктивність сільського господарства. Автори звіту у зв’язку з цим вказують на важливу роль, яку можуть відіграти страховики у тому, щоб сприяти «кліматично оптимізованому та регенеративному сільському господарству».

«Дослідження нових ризиків – це не прогнозування. Йдеться про підвищення поінформованості про ризики, які можуть вплинути на суспільство, та відповідну підготовку», — прокоментував директор групи ризиків у Swiss Re.

Коментарі