Лише один із трьох будинків на Тайвані має страховий захист від землетрусу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Поки міжнародні рейтингові агентства прогнозують можливу застраховану шкоду від найсильнішого за 25-річний період землетрусу, фахівці зі сфери нерухомості говорять про нестачу страхового покриття більшості будівель на острові.

Будинкам на Тайвані в середньому 32 роки, з них майже 70% старше 25 років, у той час як менше 35% мають страховку від землетрусу, що викликає побоювання щодо їхньої безпеки.

Про це інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення місцевого видання Taipei Times.

«Уряду слід прискорити реалізацію проектів по оновленню міст, щоб підвищити безпеку будівель по всій країні, оскільки більшість будівель на Тайвані не є сейсмостійкими», – заявили в агентстві нерухомості H&B Realty.

Висотні будівлі, побудовані на Тайвані після 1999 року, сейсмічно стійкі, але будинки, побудовані до 1999 року, як і раніше, схильні до ризику землетрусу та інших стихійних лих.

Відповідальність щодо полісів страхування житла від землетрусу на Тайвані становить близько 5,9 трлн тайванських доларів ($184,05 млрд), при цьому діє близько 3,52 млн полісів, або лише 34,4% домогосподарств по всій країні, повідомляє H&B з посиланням на урядові дані.

Коментарі