Лісова пожежа в канадській провінції коштувала страховикам $165 млн

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхове бюро Канади (IBC) оцінило сукупну застраховану шкоду, яку завдали масштабні пожежі в провінції Нова Шотландія з 28 травня по 4 червня цього року.

Згідно з початковими оцінками Catastrophe Indices і Quantification, лісова пожежа в Танталлоні, Нова Шотландія, завдала застрахованої шкоди на суму понад $165 млн.

Приблизно 90% цього обсягу припадає на шкоду, заподіяну особистому майну. Лісова пожежа знищила або пошкодила 200 об’єктів нерухомості, більша частина з яких – житлові будинки.

«Безпрецедентний сезон лісових пожеж 2023 року спустошив деякі райони Атлантичної Канади і служить нагадуванням про зростаючу фінансову вразливість багатьох канадців через стихійні лиха та інші суворі погодні явища», – йдеться в прес-релізі IBC.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що уряд Канади оголосив про запуск Національної стратегії адаптації та плану дій щодо боротьби зі зміною клімату. Цей документ встановлює загальні цілі та завдання щодо адаптації до зміни клімату, забезпечує цілеспрямованість та ефективність майбутніх інвестицій.

Коментарі