Лісові пожежі у Канаді посилюють ризики для деревообробної галузі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Лісові пожежі в Канаді стають масштабнішими, хоча частота таких подій знизилася за останні 25 років. Згідно зі звітом страхової компанії QBE Canada, ризик лісових пожеж, що зростає, не тільки скорочує лісові масиви, але призводить до закриття деревообробних підприємств і подорожчання будівельних матеріалів з деревини.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту відомо, що у 2023 році виробництво деревини в Канаді скоротилося на 5% «через сильну залежність сектора від житлового будівництва та ринку США».

Автори звіту вказують на вразливість деревообробної промисловості Канади від експорту, особливо до США, куди відправляється майже 90% усієї продукції з хвойних порід дерева.

Раніше Страхове бюро Канади (IBC) оцінило сукупну застраховану шкоду, яку завдали масштабні пожежі в провінції Нова Шотландія з 28 травня по 4 червня цього року. Згідно з початковими оцінками Catastrophe Indices і Quantification, лісова пожежа в Танталлоні, Нова Шотландія, завдала застрахованої шкоди на суму понад $165 млн.

Коментарі