Лістинг паназіатської FWD Group відкладається через потрясіння ринку капіталу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Вихід на біржу паназіатського страхового холдингу FWD Group поки що відкладається, оскільки економічна ситуація та волатильність ринків капіталу прирікають заплановане IPO на невдачу.

Про це інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення Reuters з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією. Головними причинами відкладеного IPO називаються «потрясіння на фінансових ринках» через вторгнення Росії в Україну та побоювання інвесторів через зростання процентних ставок.

FWD Group поки ніяк не прокоментувала ситуацію з IPO.

Тижнем раніше FWD Group після слухань на лістинговому комітеті Гонконгської фондової біржі отримала необхідний дозвіл на проведення свого первинного публічного розміщення акцій. Тоді точна дата IPO не називалася, але заявлена ​​сума залучених коштів від продажу акцій становить близько $1 млрд.

Нагадаємо, у грудні минулого року FWD Group офіційно відмовилася від лістингу в Нью-Йорку, зробивши вибір на користь Гонконгської фондової біржі. Цей крок обумовлений низьким інтересом інвесторів та бюрократичними перешкодами з боку регулюючих органів як США, так і Китаю. Зокрема, Комісія з цінних паперів та бірж США підозрює FWD у зв’язках з материковим Китаєм і розглядається як китайська, а не як гонконзька компанія.

Коментарі