Лізингова авіакомпанія SMBC здійснила списання вартості літаків, що утримуються росією, на суму $1,6 млрд

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Ірландська лізингова авіакомпанія SMBC Aviation Capital змушена зробити списання вартості літаків, що незаконно утримуються в російських аеропортах, оскільки вважає малоймовірною можливість повернути свої 34 авіалайнери.

Згідно з даними, опублікованими у звіті за 2021 фінансовий рік, що закінчився 31 березня 2022 року, SMBC Aviation Capital здійснила списання балансової вартості утримуваних літаків на суму $1,6 млрд.

«Малоймовірно, що SMBC Aviation Capital зможе повернути 34 літаки в розумний термін або взагалі. У результаті ми визнали списання у розмірі $1,6 млрд щодо літаків, що є повним знеціненням балансової вартості», — прокоментували в компанії.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що SMBC розраховує отримати страхове відшкодування, яке зможе хоча б частково компенсувати завдані збитки.

Нагадаємо, американська лізингова компанія Air Lease ухвалила рішення про списання з балансу 27 повітряних суден, які через санкції примусово затримані російською федерацією у своїх аеропортах. Очікується, що списання коштуватиме компанії трохи більше $800 млн, що буде відображено у звітності за перший квартал 2022 року.

Коментарі