Майбутній сезон ураганів відрізняється підвищеною невизначеністю

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
На думку аналітиків Moody’s, сезон ураганів 2023 характеризується підвищеною невизначеністю, оскільки провідні спеціалізовані організації дають суперечливі прогнози.

Як з’ясував інтернет ресурс УкрСтрахування, Національне управління океанічних та атмосферних досліджень США (NOAA) прогнозує 12-17 названих штормів, з яких 5-9 можуть перерости у урагани, у тому числі 1-4 великі урагани категорії 3 або вище.

«У той час як NOAA висловлює 70-відсоткову впевненість у цих діапазонах, інші агентства та групи метеопрогнозів загалом згодні з майже нормальним прогнозом», – йдеться у звіті Moody’s.

Нагадаємо, активність майбутнього сезону атлантичних ураганів очікується на 25-30% нижче 30-річної норми і на 20% нижче за 70-річний період. Такий прогноз зробили аналітики Tropical Storm Risk (TSR), веб-ресурсу для прогнозування та картування активності тропічних штормів у всьому світі.

Раніше аналітики Bloomberg висловили думку, що глобальні страховики «погано підготовлені до збільшення частоти та інтенсивності збитків, спричинених повенями та зміною клімату/…/ і при цьому ціноутворення та схильність до ризику, мабуть, погано узгоджені».

Коментарі