Міжнародні резерви України у березні зросли на 2% до $28,1 млрд: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Станом на 1 квітня 2022 року міжнародні резерви України склали $28,1 млрд. проти $27,5 млрд. місяцем раніше. Обсяг міжнародних резервів збільшився на $0,6 млрд, що становить 2%.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що зміна обсягу міжнародних резервів відбулася внаслідок надходження фінансування від міжнародних партнерів, яке компенсувало як продаж валюти Національним банком, так і платежі з обслуговування державного боргу.

У Національному банку України наголошують, що після вторгнення російських загарбників на територію України валютний ринок працює у режимі обмежень. «Це важливо для захисту стабільності фінансової системи України, її надійного функціонування. З огляду на обмеження більшість операцій на валютному ринку в березні здійснювалися між банками і Національним банком», — повідомили в НБУ.

Нагадаємо, станом на 1 березня 2022 року міжнародні резерви України склали $27,5 млрд проти $29,3 млрд місяцем раніше. Обсяг міжнародних резервів знизився на $1,8 млрд., що становить 5,3%.

Коментарі