Moody’s підвищило рейтинговий прогноз для перестраховика з Гонконгу Peak Re

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s підвищило прогноз для перестраховика Peak Re до рівня «стабільний». Основні рейтинги, включаючи рейтинг фінансової стійкості та рейтинг емітента, залишилися без змін.

Згідно зі звітом Moody’s, зміна прогнозу з «негативного» на «стабільний» відображає думку Moody’s про те, що ризик з боку мажоритарного акціонера перестрахувальної компанії Fosun International, особливо у формі тиску на зростання бізнесу та фінансової гнучкості, не матеріалізувався і навряд чи значно збільшиться в наступному році.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що перестрахувальна компанія з Гонконгу Peak Re за підсумками 2023 року заробила $200 млн чистого прибутку проти збитку $261 млн у 2022 році. Загальна валова сума преміального доходу Peak Re склала $1,76, прибуток від перестрахування $1,55 млрд.

Peak Re перебудувала свій портфель активів та бізнес-напрямок майнового страхування (P&C), щоб знизити волатильність результатів, зберігши при цьому глобальну диверсифікацію.

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство AM Best зберегло негативний прогноз для перестраховика із Гонконгу Peak Re. Агентство також підтвердило рейтинг фінансової стійкості компанії на рівні A- та довгостроковий кредитний рейтинг емітента на рівні a-.

Коментарі