Рейтинги перестраховика з Гонконгу Peak Re високі, але прогноз щодо них негативний

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародна рейтингова агенція AM Best зберегла негативний прогноз для перестраховика з Гонконгу Peak Re. Агентство також підтвердило рейтинг фінансової стійкості компанії на рівні A- та довгостроковий кредитний рейтинг емітента на рівні a-.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що негативний прогноз для Peak Re та її дочірнього підрозділу пояснюється можливим негативним ефектом від кредитної події у мажоритарного акціонера – китайського фінансово-промислового конгломерату Fosun International.

На думку аналітиків, Peak Re має досить високу стійкість до подібних ризиків на відміну від слабкіших кредитних показників Fosun. «Інші фактори, що підтримують стійкість балансу Peak Re, включають хорошу фінансову гнучкість для доступу до традиційних та альтернативних ринків капіталу, загальний розумний профіль інвестиційного ризику, комплексну програму ретроцесії та високу ліквідність», – прокоментували в AM Best.

Раніше повідомлялося, що Peak Re відзвітувала про результати за перше півріччя, повідомивши про рекордний прибуток у розмірі $160 млн. Цей результат забезпечили високі операційні показники, включаючи виручку від перестрахування у розмірі $750 млн.

Коментарі