МТСБУ прокоментувало рішення НБУ про збільшення виплат за договорами ОСАЦВ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Рішення Національного банку України щодо збільшення з 1 липня розміру страхового відшкодування за договорами обов’язкової «автоцивілки» (ОСЦПВ) було прийнято на пропозицію Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ).

Інтернет ресурс УкрСтрахування раніше повідомляв про постанову Національного банку України, яка передбачає збільшення страхових сум до 160 тис. грн на одного потерпілого за шкоду, заподіяну майну потерпілих, та до 320 тис. грн на одного потерпілого за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю. До змін ці суми становили 130 тис. грн. та 260 тис. грн. відповідно.

За словами голови МТСБУ Володимира Шевченка, підвищення страхових сум щодо ОСАЦВ стане кроком до більш справедливої ​​та ефективної системи захисту прав постраждалих у ДТП. «Випадків, коли розмір збитків авто більший, ніж страхова сума, що діє, за полісом ОСАЦВ, щорічно налічувалося тисячами. Люди, які постраждали в таких аваріях, мають право на повне відшкодування», — сказав він.

Нагадаємо, протягом дії військового стану та 6 місяців після його закінчення з українських військових, які стали учасниками ДТП, але не мали страхового полісу ОСАЦВ, не стягуватимуться регреси у судовому чи досудовому порядку.

Коментарі