Найбільше страхове відшкодування за літаки, що утримуються в російських аеропортах, подала компанія AerCap

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Напередодні в Дубліні відбулася велика галузева конференція Airline Economics, учасники якої палко обговорювали виклики, з якими зіткнулися через агресивну війну, яку проводить росія в Україні.

Нагадаємо, у відповідь на санкційні заходи влада Росії незаконно утримує на своїх аеродромах сотні лайнерів, що належать закордонним лізинговим компаніям.

Деякі компанії вже провели списання балансової вартості бортів, які утримуються, що негативно позначилося на фінансових результатах за перший квартал. Поряд із цим авіакомпанії мають намір пред’являти своїм страховикам заявки на відшкодування збитків. Про те, наскільки важко буде отримати страхове відшкодування, заявляли з трибуни конференції багато речників.

Наразі найбільшу заявку на страхове відшкодування пред’явила компанія AerCap — $3,5 млрд за понад 100 авіалайнерів. Головний виконавчий директор AerCap визнав, що “фірма опинилася на неправильній стороні дефолту, маючи найбільші в галузі ризики в Росії”. Він також додав, що «страховим компаніям доведеться в якийсь момент все ж таки врегулювати претензію».

Коментарі