Найбільший в історії застрахований збиток від війни в Україні перевищить теракти 11 вересня 2001 року

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Глобальні аналітичні компанії намагаються прогнозувати обсяг збитків для страхової та перестрахувальної галузі внаслідок військової агресії росії на території України. Так, підрозділ Property Claim Services (PCS), що входить до складу багатонаціональної компанії з аналізу даних та оцінки ризиків Verisk Analytics, загальні застраховані збитки оцінює на суму понад $20 млрд.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що вартісний коридор застрахованих збитків, згідно з PCS, — від $13 млрд до $23 млрд, але найімовірніша сума — $20,6 млрд.

Автори звіту вказують на недостатню інформацію про всі застраховані збитки, оскільки доступ до таких відомостей поки що обмежений. «Потік інформації є лише струмком у порівнянні з тим, що, ймовірно, станеться, коли фахівці з врегулювання збитків зрештою отримають доступ до об’єктів, що зачепилися», — йдеться у звіті.

Також аналітики PCS вважають, що військові дії в Україні можуть стати «найбільшими в історії страховими збитками для всіх класів бізнесу, навіть перевищивши теракти 11 вересня 2001 року».

Коментарі