НБУ анулював ліцензії СК «ЕКТА» та призначив тимчасову адміністрацію

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний банк України анулював ліцензії на провадження господарської діяльності у сфері страхування СК «ЕКТА».

Рішення прийнято на засіданні Комітету з нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг та набуло чинності 4 червня 2024 року.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що в результаті проведення позапланової перевірки встановлено факт повторного порушення ліцензійних умов щодо недотримання нормативу платоспроможності та достатності капіталу СК «ЕКТА» протягом двох років з дня прийняття Національним банком рішення про усунення порушень ліцензійних умов.

Національний банк України також ухвалив рішення про призначення тимчасової адміністрації у СК «ЕКТА» та усунення органів управління страховика від управління компанією.

Раніше Національний банк України погодив план виходу страховика із ринку шляхом виконання страхового портфеля. Йдеться про ПрАТ СК «Енергорезерв». «Після завершення процедури виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля страховик зобов’язаний звернутися до Національного банку із заявою про анулювання ліцензії на провадження страхової діяльності», — йдеться у прес-релізі НБУ.

Коментарі