НБУ попередив про необхідність полісу «Зелена карта» під час перетину кордону

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Автомобілістам з України під час перетину кордону з Польщею необхідно мати поліс міжнародного автострахування «Зелена картка». Про це повідомляє Національний банк України.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо, що 28 квітня НБУ отримав від іноземних партнерів інформацію про те, що при перетині кордону з Польщею потрібна наявність полісу міжнародного автострахування «Зелена карта». «Ця практика, мабуть, поширюватиметься і на кордонах з іншими країнами», — йдеться у повідомленні НБУ.

«Ми вдячні всім країнам, які з розумінням сприйняли ситуацію, в якій опинилися громадяни України. На початку війни більшість із них не мала жодної можливості купувати поліси «Зелена карта», вирушаючи за кордон у пошуках безпечного місця», — прокоментувала директор Департаменту нагляду за ринком небанківських фінансових послуг НБУ Ольга Максимчук.

За її словами, за період з початку війни українські страховики разом із МТСБУ налагодили процес транспортування полісів до переміщених офісів страхових компаній і до кордону та відпрацювали оптимальні умови придбання та користування таким полісом.

Коментарі