НБУ провів опитування серед кредитних менеджерів банків щодо перспектив кредитування в Україні

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У першому кварталі 2022 року попит на довгострокове та кредитування в іноземній валюті суттєво знизився. Водночас, згідно з НБУ, потреба в оборотному капіталі, реструктуризації боргу та внутрішньому фінансуванні частково компенсували загальне скорочення кредитування бізнесу.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на дані опитування Національного банку України, на динаміку кредитування в першому кварталі, перш за все, негативно вплинула повномасштабна військова агресія росії проти України.

Учасники опитування відзначають не лише скорочення попиту, а й посилення умов кредитування та низький рівень схвалення заявок на оформлення кредиту. У середньостроковій перспективі близько 40% респондентів очікують зростання обсягу корпоративного кредитування та падіння роздрібного кредитування.

«Банки вважають, що якість кредитного портфеля погіршиться в обох сегментах. Протягом найближчих трьох місяців банки прогнозують, що всі види ризиків надалі посилюватимуться», — прокоментували в НБУ.

В опитуванні взяли участь кредитні менеджери 28 банків, частка ринку яких у загальному обсязі активів банківської системи становить 94%.

Коментарі