Незадовго до переходу у власність Covea перестраховик PartnerRe відзвітував про збитки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Перший квартал для перестрахувальної компанії PartnerRe завершився збитком у розмірі $539 млн. проти збитку $66 млн. в аналогічному періоді минулого року.

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з прес-релізу PartnerRe, в якому повідомляється про покращення показника операційного прибутку, що сталося внаслідок покращення результатів андеррайтингу у секторі non-life. Згідно з PartnerRe, збитки від переоцінки ринкових інвестицій з фіксованим терміном погашення були єдиним фактором чистого збитку за квартал.

Нагадаємо, угода між EXOR та Covea, оголошена ще у лютому 2020 року, отримала необхідне регуляторне узгодження з боку Європейської комісії. Таким чином, покупка перестраховика PartnerRe, що входить до структури EXOR, вийшла на фінішну пряму після багатомісячних дискусій щодо вартості угоди.

Спочатку угода була оголошена на початку 2020 року, потім була черга переговорів і укладених меморандумів про наміри. Предметом суперечок стала вартість бізнесу PartnerRe, яка, на думку покупця, має бути нижчою за $9 млрд, оголошених раніше.

У травні 2020 року з початком пандемії Exor відхилила запит Covea на знижку через «значну невизначеність, яка загрожує перспективам світової економіки».

У жовтні 2021 року Exor заявив: «Грошова винагорода у розмірі $9 млрд, яку Covea сплатить після завершення угоди, заснована на консолідованій вартості акціонерного капіталу у розмірі 7 млрд доларів. Привілейовані акції, випущені PartnerRe та котируються на NYSE, не будуть включені в пропоноване придбання».

Коментарі