Nord Stream AG намагається через суд затребувати страхове відшкодування на 400 млн євро

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Керуюча компанія Nord Stream AG звернулася до Високого суду Лондона з позовною заявою до страхових компаній, що забезпечують покриття трубопроводу, пошкодженого 2022 року.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з повідомлення агентства Reuters відомо, що позовна заява на суму 400 млн євро була подана у лютому 2024 року. Відповідачами за позовом визначено страхові компанії Lloyd’s Insurance та Arch Insurance (EU).

Трубопровід Nord Stream призначався для транспортування російського газу до Німеччини. У вересні 2022 року дві гілки трубопроводу було пошкоджено внаслідок вибуху.

У позовній заяві зазначаються суми «витрат на осушення та стабілізацію трубопроводу, повний ремонт та заміну втрачених запасів газу» у розмірі 1,2 млрд євро до 1,35 млрд євро.

Згідно з Reuters, Nord Stream AG намагається притягнути до відповідальності усіх страховиків, у тому числі тих, хто покриває ризики офшорної діяльності та надмірних ризиків. Згідно з судовими документами, претензії можуть торкнутися перестраховика Munich Re.

Нагадаємо, страховики-учасники проекту можуть відмовитися від претензій, посилаючись на ризики війни або саботажу, які не є страховими випадками і не покриваються страховкою.

Коментарі