Очікувані застраховані збитки від війни в Україні можна порівняти зі стихійною катастрофою середнього масштабу: AGCS

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Аналітики експертного центру німецької страхової групи Allianz – Allianz Global Corporate&Specialty – підготували звіт про структуру страхових виплат за період з 2017 по 2021 р.р., в якому названо головні причини страхових випадків для бізнесу.
На першому місці з питомою часткою 21% загального обсягу претензій – пожежі та вогневі ризики. На другому із часткою 15% – ризики природних катастроф. На третьому місці – претензії у зв’язку з неякісним товаром чи обслуговуванням клієнтів/партнерів з бізнесу.

Як з’ясував інтернет ресурс УкрСтрахування, у звіті окреме місце приділено ризикам, пов’язаним із війною в Україні. На думку авторів звіту, ця подія призведе до «значних, але керованих втрат для світової страхової галузі». Обмежений вплив претензій насамперед обумовлений стандартним винятком військових ризиків із переліку майнового страхування бізнесу, що покриваються у сфері.

“За даними AGCS, очікувані застраховані збитки від війни в Україні можна порівняти зі стихійною катастрофою середнього масштабу, але спеціалізовані ринки, такі як авіаційне страхування, можуть постраждати нерозмірно більше”. – йдеться у звіті.

Коментарі