Отримання страхового покриття для вивезення українського зерна є проблемою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Після новини про підписання угоди, яка дозволить відновити відвантаження зерна з трьох українських портів та його транспортування Чорним морем експерти у сфері страхування оцінюють можливі варіанти покриття.

Так, за словами голови відділу морського та авіаційного транспорту Lloyd’s Market Association Ніла Робертса, страховики можуть забезпечити покриттям вантаж, особливо з урахуванням гуманітарного характеру. “Але необхідно буде вирішити деталі логістики, щоб забезпечити наявність робітників для обробки та завантаження зерна”, – сказав він.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що страхування суден, що перевозять українське зерно в акваторії Чорного моря, стане можливим після дотримання заходів безпеки, включаючи супровід міжнародних військово-морських сил та розмінування. На думку представника страхового брокера McGill& Partners, перш ніж надати покриття таким операціям, страховики повинні знати, що забезпечені гарантії безпеки, включаючи супровід суден та розмінування за допомогою тральщиків.

Коментарі