Парламент України ухвалив оновлений Закон «Про ОСЦПВ» у другому читанні та в цілому

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Верховна Рада України ухвалила Закон «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ)» у другому читанні та загалом.

Законом передбачається поступове підвищення страхових виплат до розмірів, встановлених у країнах ЄС, пряме врегулювання у разі ДТП, за якого шкода заподіяна лише транспортному засобу, а також скорочення термінів гарантійних виплат потерпілим особам за страховиків-банкрутів.

Законом також скорочено термін розгляду заяви про здійснення страхової виплати з 90 до 60 днів із дня подання заяви. Серед інших ініціатив – розширення практики прямого врегулювання претензій та застосування «європротоколу».

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що концепція реформування обов’язкового страхування відповідальності автовласників передбачає протягом 6-7 років провести поетапне підвищення суми страхового відшкодування за збитки, заподіяні майну постраждалих, із 160 тис грн до 1,6 млн євро. Страхову суму за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих, пропонується збільшити з 320 тис грн до 6,45 млн євро.

Коментарі