Переважна більшість українських страховиків адаптувалася до роботи в умовах війни: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Згідно з результатами опитування, проведеного Національним банком України, більшість страхових компаній переформатували свою роботу в умовах воєнного стану.

Як з’ясував інтернет ресурс УкрСтрахування зі звіту НБУ, 89% компаній страхового ринку за обсягами діяльності продовжують працювати, своєчасно та в повному обсязі виконувати власні зобов’язання за договорами страхування та навіть укладати нові договори.

Компанії, що залишилися, або не дали відповідей про діяльність у період війни, або не встигли налагодити процес виплати страхових відшкодувань.

Результати опитування свідчать про характер та рівень проблем, з якими зіткнулися страхові компанії України. Так, 42% страховиків мають проблеми з повним і своєчасним поданням звітності, 10,5% страхового ринку відзначають проблеми з виконанням нормативів.

«Незважаючи на війну, ринок страхування продовжує працювати. Національний банк докладатиме всіх зусиль, щоб ця тенденція зберігалася і надалі», – прокоментувала директор Департаменту нагляду за ринком небанківських фінансових послуг НБУ Ольга Максимчук.

Коментарі