Після Munich Re від страхування нафтопроводу в Африці відмовилась Allianz Group

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Провідна страхова група з Німеччини Allianz приєдналася до ініціативи інших страховиків, які відмовилися від страхової та інвестиційної підтримки Східноафриканського нафтопроводу в Уганді та Танзанії. Таким чином, Allianz Group стала сьомою страховою групою після Hannover Re, SCOR, Swiss Re, AXA і Zurich Insurance і Munich Re.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з повідомлення групи екологічних активістів StopEACOP відомо, що після новини про приєднання до ініціативи страховика Munich Re було отримано листа від Allianz з підтвердженням своєї неучасті в проекті.

«Тепер офіційно стало відомо, що 7 із 15 (пере)страховиків, до яких ми звернулися, дійшли висновку, що страхування EACOP є величезним ризиком для них. Чого чекають на Lloyd’s of London та інші?», — прокоментував Омар Ельмаві, координатор кампанії StopEACOP.

Минулого тижня страхова група Munich Re заявила, що страхування Східноафриканського нафтопроводу EACOP не відповідає політиці побудови сталого суспільства.

«Деякі з вас продовжують запитувати нас, чи ми страхуємо Східноафриканський нафтопровід, який зараз будується в Уганді та Танзанії. Відповідь: ні, не робимо. Страхування цього проекту не відповідатиме нашим цінностям», – повідомили в Munich Re.

Коментарі