Південноафриканська страхова компанія Sanlam купує свого ринкового конкурента

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Найбільша страхова компанія Південної Африки Sanlam оголосила про покупку свого конкурента в регіоні Assupol Life за 6,5 млрд. рандів ($349 млн.).

Після узгодження з регуляторами та завершення угоди Sanlam зміцнить свої позиції на страховому ринку Південної Африки та «збільшить пропозицію у поєднанні з Sanlam Sky, Safrican та спільним підприємством Capitec».

Про це інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення агентства Bloomberg.

За інформацією агентства, страховик Sanlam працює у всьому світі, але 75% своїх доходів генерує в Південній Африці. Assupol продовжить працювати під власним брендом та під управлінням окремої управлінської команди. Згідно із заявою, придбання буде профінансовано за рахунок коштів Sanlam Life Insurance.

Нагадаємо, у травні 2022 року фінансова група Sanlam та страховий гігант з Німеччини Allianz уклали партнерську угоду у сфері небанківських фінансових послуг. Згідно з прес-релізом Allianz, сторони мають намір створити найбільшу панафриканську небанківську компанію на континенті. Спільне підприємство розмістить підрозділи Sanlam та Allianz в африканських країнах, де є одна або обидві компанії. З переліку майбутніх країн, де працюватиме спільне підприємство, виключено лише Південно-Африканську Республіку.

Коментарі