Південнокорейські страховики втрачають прибутковість через хеджування активів в іноземній валюті

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхові компанії Південної Кореї намагаються зберегти прибутковість в умовах підвищеної волатильності ринку, інфляції, що росте, і процентних ставок. Однак найближчими місяцями південнокорейські страховики життя зіштовхнуться зі збільшенням витрат на хеджування своїх активів в іноземній валюті, що незмінно позначиться на їх прибутковості.

Про це йдеться у звіті Південнокорейської корпорації страхування депозитів. Основними ризиками для страховиків життя Південної Кореї автори звіту називають війну росії проти України та посилення політики ФРС США, оскільки понад 70% іноземних активів страховиків життя деноміновано в доларах США, ще 13% — у євро.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що південнокорейським компаніям рекомендується застосовувати гнучкий підхід, щоб знизити ризики, пов’язані з хеджуванням та активами в іноземній валюті.

Нагадаємо, з 1 липня вимоги до фінансової стійкості банків та страховиків Південної Кореї будуть суворішими, оскільки фінансовий ринок реагує на зовнішні ризики, а південнокорейська економіка потребує захисту від загроз.

Коментарі