Побудова сталого суспільства буде супроводжуватись зростанням інфляції: Swiss Re Institute

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Так званий «зелений перехід» (green transition) через досягнення вуглецевої нейтральності та перехід на відновлювані джерела енергії протягом наступного десятиліття призведе до зростання інфляційного тиску.

Такий висновок міститься у новому звіті дослідницького підрозділу швейцарського перестраховика Swiss Re Institute «Зелений перехід: інфляція, яку ми не можемо не ухвалити». Автори звіту прогнозують збільшення індексу споживчих цін на 1 п.п. порівняно із середнім показником за період 2010-2019 р.р. Цей прогноз охоплює країни Європейського Союзу та США.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з матеріалів звіту відомо, що протягом найближчих 10 років темп зростання інфляції лінійно залежатиме від швидкості реалізації кліматичних ініціатив як на урядовому рівні, так і на рівні приватного бізнесу.

Разом з тим повернення до звичайних показників інфляції настане тим швидше, чим активніше суспільство пройде «зелену трансформацію». «Чим раніше ми почнемо пом’якшувати наслідки зміни клімату, тим менше «кліматофляції» ми можемо очікувати протягом найближчих десятиліть», — йдеться у звіті.

Коментарі